Greg

Gerg Krán északi hegyei között született egy átlagos faluban. A Falu leginkább állattartásból tartotta fent magát, de a vadászat és a halászat is fontos élelemforrást biztosított. A Falu egy hegyi folyó mellett egy fennsíkon terült el, kb fél napi járóföldre az északi tengertől.
Greg szülei igen fontos embernek számítottak a faluban. Édesanya a füvek nagy ismerője volt, és igen sokat tudott a betegségekről, míg édesapja a falu vezetője volt. Greg rengeteget tanult szüleitől, egészen addig amíg be nem következett a legrosszabb ami történhetett…
Greg 10 éves volt amikor kereskedők érkeztek a tengerparti faluból. Tengeri halakat, búzát, és egyéb növényeket hoztak, valamint egy rossz hírt, hogy egy csúnya betegség ütött fel a fejét a közeli falvakban. Néhány emberen csúnya fekete kelések jelentek meg. A kereskedők elmondása szerint a falujukban mindenki jól van, csak szégyellnek kimenni az emberek közé.
Greg édesanyja miután meghallotta a történetet, egyből szólt a férjének, hogy zavarja el az embereket azonnal…
Greg édesapja látta felesége arcán azt a hatalmas aggodalmat, amit még soha élete folyamán, így egyből elzavarta a kereskedőket…
Néhány napig úgy tűnt, hogy Greg édesanyja soha nem lesz hajlandó elmondani, hogy mi volt ez a különös reakció, és hogy azóta miért imádkozik minden nap az Istenekhez. Azonban a negyedik nap az egyik falu lakója egy furcsa fekete folttal a kezén állított be Gregék házába.
Greg édesanyja ekkor már tudta… Már minden hiába…

Greg édesanyja elmondta, hogy ez egy rendkívül fertőző, és halálos betegségnek a kezdeti tünetei. Aki elkapja az tuti hogy nem éli túl. Azt javasolta, hogy minél távolabb legyenek egymástól az emberek, és kb 2 hétig csak messziről kommunikáljanak. 2 hét után ki fog derülni, hogy kik nem kapták el a betegséget. Akik a betegséget elkapták, azok menjenek fel a közeli vadászházba. Vigyenek fel magukkal kb 2 hétre elegendő élelmet. Többre úgysem lesz szükség, és várják a halált. Azt mondják nem fájdalmas csak az utolsó egy óra.

A túlélők amikor már nem hallanak több jajveszékelést, várjanak még két hetet, majd menjenek a helyszínre, és gyújtsanak fel mindent.

Greg-en, és a szülein már másnap megjelentek a foltok, így ők is felvonultak a vadászházhoz, a fél faluval egyetemben. (kb 50 ember) Greg végignézte ahogy sorban meghalnak a játszótársai (először a gyerekek) aztán néhány ismerőse, Még a helyi vadász is akit Greg nagyon szeretett. Majd meghaltak a szülei is. Én az elkövetkező másfél hét alatt Greg végignézte ahogy szép lassan hatalmas kínok között mindenkit elveszít akit ismert. Amikor már csak egyedül volt a házban már nem kívánt mást, csak hogy végre neki is jöjjön a halál.
De nem jött. Teltek a napok. Greg 10 évesen nem tudta hogy kell tüzet rakni, hogy kell főzni, így fázott és éhes volt.
A betegség bár rajta lassabban már rajta is kezdte elérni a végső stádiumot. Éhsége csillapítására először nyers búzát, nyers húsokat evett, végül elkapott egy tyúkot, és nyersen megette.
Ahogy megízlelte a vérét, valami furcsa érzés kerítette. Érezte, hogy jobban van, mintha némi életerő áramlott volna vissza a testébe. Innentől kezdve minden nap állatokkal oltotta a szomját és az éhségét, és kb 2 hét alatt meggyógyult.

Mikor a falusiak jöttek felgyújtani a házakat, volt nagy csodálkozás, és nagy riadalom. Nem tudták mitévők legyenek. Mi van a Greg megfertőzi őket. Hogy élhette egyáltalán túl egy 10 éves gyerek a betegséget, és az egyedűllétet?
Miféle gonosz praktikák állnak a dolog mögött.

Igaz Greg néhány hét elkülönítés után végül visszaengedték a faluba, de igazából sosem fogadták vissza teljesen. Mindenki kerülte, a kaját is csak messziről dobták neki. Senki nem engedte a maga közelébe, így Gregnek néhány méter távolságból kellett minden praktikát ellesnie.
Megtanult tüzet gyújtani, főzni, és miután megtanulta, hogy ha kb 10 napig nem iszik vért akkor szörnyen rosszul érzi magát, elkezdett a falu állataira vadászni. Éjjel csenden lopakodva mindig máshonnan ragadott el egy egy tyúkot, csakhogy egy idő után kezdett gyanús lenni a lakosoknak, hogy hova tűnnek az állatok, így más élelemforrás után kellett néznie. Elleste a vadászoktól, hogy hogy készítenek íjat maguknak, majd ő is elkészítette magának a kezdetleges íját amivel vadászni indult. Természetesen a fő élelemforrását nem tudta ezzel biztosítani az ekkor már 12 éves Greg, de egy két hetente egy egy kisebb állatot sikerült elejtenie, amivel a vérszomját sikerült csillapítania.

Greg szépen cseperedett, erősödött, ügyesedett, rengeteg dolgot megtanult 13 éves korára, amikor is valaki rajtakapta, hogy éppen issza a szomszéd egyik tyúkjának a vérét.
A néhányan felkerekedtek tűzzel vassal, hogy elkapják a sátán gyermekét, de Greg leíjazta őket.
Ezek után a falu összes felnőtje, most már óvatosabban, de Greg után iramodtak.
Greg 3 napig bírta a menekülést. Minden megtett, hogy lerázza üldözőit, de 10-15 felnőtt ellen nem volt esélye. Bármit is tett a nyomai mindig elárulták. Igaz 3 napig nem tudták utolérni, mert alvás nélkül menekült, de 3 nap után teljesen kimerült. A következő estét már nem bírta ki, bebújt a sziklák között egy pici barlangba, és egyből elaludt.

Nem tudni mennyit aludt, de egyszer csak arra ébredt, hogy alig kap levegőt, és nagyon meleg van. A Barlangba száraz gallyakat és fákjákat dobáltak be az üldözői. Innen már nem volt hova menekülni.

Greg ekkor már újra csak a halált várta, és furcsa mód ismét elfogta az a kellemes nem törődöm érzés. Talán így jobb lesz…
Távolról hallotta hogy a falusiak mérges kiáltozását egyszer csak kétségbeesett kiáltozás váltja fel, majd szép lassan minden elhalkult. Csak a tűz ropogott… De akkor miért nem hallom az emberek kiáltozását?
Ez volt az utolsó gondolat, mielőtt eszméletét veszítette Greg.

Greg egy fa tövében ébredt kora délután lehetett. Ahogy kinyitotta a szemét először egy hosszú fekete hajú, fekete köpenyes alakot látott, aki éppen a kardját tisztogatta egy ronggyal, ami már szinte mindenhol piroslott a vértől.

A közelben mindenhol hullák feküdtek. Volt akinek a feje, volt akinek a karja hiányzott
Greg tele volt égési sérülésekkel, a fél arca leégett, a bal kezét nem is érezte… Tudta, hogy titkolnia kéne, de ösztönei ellen nem tudott tenni. Odavonszolta magát az egyik hullához, és elkezdte inni a csörgedező vérét.
Hamarosan sebei be gyógyultak, életereje visszatért testébe. A furcsa idegen nyugodtan, érdeklődően nézte végig az eseményeket. Majd a végén csak annyit kérdezett. Velem tartasz e… Megtanítalak mindenre amire szükséged van.

Greg csupán bólintott, és szótlanul elindultak egy hosszú útra.

Greg így került Krán egyik fejvadász alakulatához, ahol mindent megtanult. Eddigi tudását felhasználva, tökéletesítve egy különleges kiképzést kapott. Greg bár hálát vagy szeretetet nem érzett, tudta, hogy egy életre lekötelezett lett mentora felé…

MadNed

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>