BloodMoon

www.bloodmoon.hu
Igazán hangulatos játékkal jöttek ki a német fejlesztők!
(A Játék 16 nyelven játszható. Magyarul is.)

A játék elején kiválaszthatod, hogy mivel szeretnél választani.
A lehetőségek:

 • Vámpír
 • Vérfarkas
 • Vadász (ember)

A központi helyszín mindhárom esetben egy kastély, ahol a vár ura adja neked a feladatokat, és az instrukciókat.

Küldetések: Minden esetben 3 küldetés közül választhatsz. A teljesített küldetésért pénzt, tapasztalatot, esetleg valamilyen tárgyat, vagy vérkövet kapsz. Sajnos maga a küldetés a kiválasztás után már sehogy nem befolyásolható. Tehát, egy kattintással kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk csinálni ami után a program lejátszik egy harcot, amiben kiderül, hogy nyertünk, és ezzel sikerült teljesíteni a küldetést, vagy nem. Ezt a meglehetősen egyszerű rendszert kitűnően kompenzálja az igen színvonalas grafika, ami egyébként az egész játékot hangulatossá, és szerethetővé teszi.

 

A játékban további helyszínek is vannak.

 • Sírásó: Itt tudsz dolgozni, és egy kis pénzt keresni.
 • Aréna: Itt tudsz a többi játékos ellen harcolni.
 • Menedék: Ez a saját lakásod. Fejleszthető.
 • Világtérkép:
 • Fegyverbolt: Fegyvereket, páncélokat, mágikus fegyvereket tudsz vásárolni. A játék a mai időben játszódik, így nem csak kést vagy kardot tudsz vásárolni, hanem akár pisztolyt is.
 • Labor: Italok, főzetek, varázstárgyak vásárlása lehetséges ezen a helyszínen.
 • Vérkövek: Itt lehetséges vérkövet vásárolni. SMS, PayPal, Bankkártya, átutalás, sőt még emelt díjas telefonhívás is rendelkezésünkre áll, ha vérköveket szeretnénk venni.  A Vérkövek a játék tesztelése alatt maximálisan nélkülözhetőek, így ha valaki nem szeretne pénzt költeni, akkor is tud játszani kedvére.

A játék kiemelkedő tulajdonságai:

 • Kitűnő grafika
 • Hangulatos helyszínek
 • Átlátható, jól kezelhető, egyszerű játék.
 • A karakterek fejlesztése jól kezelhető, áttekinthető.

A játék negatívumai:

 • A három választható játék között lényegében nincs eltérés.
 • A küldetések kissé egyhangúak, nagyjából mindig ugyanaz a séma.
 • A harcrendszer kissé egyhangú, és nem befolyásolható.
 • A Játék célja a tesztelés alatt nem derült ki igazán.

Összességében BloodMoon egy hangulatos játék, amely szerintem inkább a grafikával nyűgözi le a játékosokat, mint magával a szerepjátékkal.
Ettől függetlenül egyértelműen az ajánlott kategória! Néhány napot mindenképpen érdemes vele játszani, és ha igaz, hogy több mint 100.000 Játékos játssza, akkor nagy valószínűséggel sok ember nálam még jobban el van ragadtatva.

Kíváncsian várok olyan játékosok hozzászólását akik, fanatikus BloodMoon rajongók lettek, mert biztos vagyok benne, hogy rengeteg ilyen ember létezik!

www.bloodmoon.hu

16 hozzászólás a(z) “BloodMoon” bejegyzéshez

 1. A leírtak igazak. Engem is a látvánnyal fogott meg. Ugyanakkor, folyamatosan “javítják” és időnként bizony komoly változások állnak be a játékmenetben(és a megjelenésben is).

   • A játék mikroátutalásos, azaz ingyenes, de valós pénzért vásárolni lehet “vérköveket” is. A vérkövekért olyan plusz dolgokat lehet venni, amelyek egyébként nehezen hozzáférhetőek(esetleg ritkán), vagy hozzáférhetetlenek.
    Eddig a játék megkezdésekor kaptunk néhány követ és nagyon ritkán küldetésekért lehetett kapni. A legutóbbi frissítéssel (2011.12.23.) már minden nap első újonnan megjelenő küldetéséért kapunk egy vérkövet. Ez a lépés egyértelműen kedvez az ingyenesen játszóknak.

 2. Kár, hogy ennek az oldalnak az égvilágon semmi köze a szerepjátékokhoz. Az, hogy fejleszthetsz egy karaktert az még rohadt messze van a szerepjátéktól. Pláne az ilyen lebutított verziók, amik még egy hatéves gyereket sem erőltetnének meg.

  • Hát igen… a kérdés, hogy válik a szerepjáték szerepjátékká. Én azt hiszem, hogy a játék a témájánál fogva mindenképpen a szerepjáték kategóriába esik, de az tény, hogy nem a BloodMoon miatt fogom abbahagyni az élő szerepjátékozást. :) Mindenesetre egyetértek Anonymussal s kihívás, és a változatosság szerintem is hiányzik a játékból… Legalábbis néhány napi játék után ezeket nem fedeztem fel a játékban…

   • Nos igen, nagyon kevés olyan játék van már manapság, aminek értelme is van, és tényleg gondolkodni kell benne/kell hozzá kreativitás. Ezért játszom FRPG oldalakon, ill. van szerencsére 1-2 olyan stratégiai játék, ahol nem a grafika vagy képi elemek a fő húzóerő, hanem tényleg a taktika, a gazdaság. De sajnos ezeknél is fontos az aktivitás, így ezek sem tökéletesek.

    • Szia! A Fórum szerepjátékokról semmi tapasztalatom. Ha ajánlanál egy kettőt, ami szerinted jó, akkor szívesen ránéznék, illetve feltenném az oldalra, a linkjét, és akkor az oda illő témában tudnánk róla beszélgetni.
     Javaslatokat, játékleírásokat, bárkitől megköszönök!

     Üdv: MadNed

     • Kissé elúsztam az egyéb munkáimmal, úgyhogy mostanában nem volt időm tovább fejleszteni az oldalt. Ha valaki szeretne publikálni játék teszteket azt nagyon megköszönném! :)

     • Szia! Létrehoztam egy kapcsolat menüpontot. Amennyiben ott írsz, és megadod az e-mail címedet tudunk levélben is beszélni. Köszi!

 3. Nos hát, van egy pár a neten, Google-ben rákeresve tömérdek mennyiségű találat van, de íme pár kérésednek megfelelően:
  http://mystical-future.forum0.net/
  http://www.csillagkapu.szerepjatek.eu/
  http://www.lanawin.hu/

  Én mindhárom oldalt nagyra tartom, az utóbbi a legaktívabb (ami szerintem nem véletlen, sokat tettek érte). Ezen kívül még van jópár jó oldal, a teljesség igénye nélkül írtam ezeket, illetve van CselekvésPont alapú is, ahova is kapcsolódik fórumos részleg (pl. http://www.thrillion.hu/ , csak hogy egy nagyobbat említsek). Persze ezeknél meg általában pont a fejlődésrendszer mosódik el az asztali játékokhoz képest, hisz alapjaiban nem karaktert tápolni járnak fel a játékosok, hanem írni és olvasni, így pl. Lanawinon is elég gyenge a fejlődésrendszer, de amúgy mindhárom oldalon nagy hangsúlyt fektettek a hangulatos világra, meg amitől jó is egy FRPG.

 4. Az újabb frissítéssel még többet lehet játszani naponta (a legtöbb “tevékenységpontot” igénylő küldetéseket “olcsósították”), és mintha a vérkövek is nagyobb számban érkeznének naponta- de lehet, hogy ez csak a több küldetés miatt tűnik így. Úgy gondolom, az ingyen játszók mindenképpen jól jártak.

  Ezentúl a látványvilág érezhetően színesedett. Határozottan nagyobb élményt nyújt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>